Kinderyoga in groepsverband

                                  

Kinderyoga hoort echt bij deze tijd waarin we leven. Het wordt al best vaak toegepast op scholen, kinderdagverblijven ed, maar nog niet echt bij bedrijven of instanties die werken met kinderen die hooggevoelig zijn, Autisme, Add, Adhd, Downsyndroom, Of een licht verstandelijke beperking hebben. En daar wil ik juist verandering in brengen. Ik weet uit ervaring met mijn eigen kinderen hoe ik deze kinderen heel goed kan benaderen en voor kan bereiden op een yogales. Bij de lessen werk ik altijd met een Thema, denk aan dierentuin,curcus,boerderij, seizoenen, emoties ed, aangepast  aan het niveau van de kinderen.

 Een les bestaat uit vaste onderdelen:

- een opwarming

- verschillende yoga houdingen

- een zintuigspel of mindfulness oefening

- een creatieve opdracht of een eindontspanningsoefening.

 Ik gebruik speciale picto-kaarten, zodat het voor de kinderen duidelijk is. Spelenderwijs leren de kinderen hun lichaam beter kennen en beter omgaan met hun emoties....wat doe je als je boos bent, of onzeker? Ook mindfullness & meditatie kan veel rust geven voor kinderen, dit  combineer ik vaak in mijn lessen.

Bij kinderyoga gaat het er niet om wie de beste is, het gaat erom dat je goed bent zoals je bent, en er plezier in hebt!

Download leaflet kinderyoga >>

samen een mandala vormen
goed leren samenwerken
elkaar masseren met een veertje
Laad Meer