Heppie Massage

                                 

Heppie Massage

Wat kriebelt dat labeltje in mijn shirt toch altijd....!!Niet aan mijn voeten komen hoor, dat kriebelt heel erg...!

Klinkt dit je bekend in de oren? Probeer dan eens een Heppie massage uit...

 

Hoe werkt dat dan precies?

Bij een Heppie massage wordt goed afgestemd  op de behoeften van het kind. Na een telefonisch intake gesprek zal er een massage op maat worden aangeboden. Stap voor stap wordt het kind goed voorbereidt op de massage door middel van pictogrammen. Tijdens de massage zal ik het kind goed in de gaten houden, en regelmatig vragen of het goed voelt. Bij  de jongere kinderen zal het spelenderwijs gaan door middel van kleine poppetjes die ze per onderdeel van het lichaam kunnen verdienen. Werkt heel goed en stimulerend kan ik uit ervaring zeggen...

Bij een Heppie Massage worden er meerder zintuigen tegelijk gestimuleerd, hierdoor gaan de linker en rechter hersen helft beter samenwerken. Dit levert het lichaam meer rust en concentratie op.

De massage vindt gewoon over de kleding heen plaats. Zorg er wel voor dat het kind of u zelf gemakkelijke kleding aan heeft, zoals een joggingsbroek en een t-shirt. Deze massage kan zowel aan de voor als achterzijde van het lichaam plaatsvinden, en bestaat uit strijk en diepe druk technieken.

Voor de rust en het voorkomen van overprikkeling duurt de behandeling niet langer dan 30 minuten. Dit kan eventueel na een aantal sessies verlengd worden naar een uur. Dan is het kind massage gewend, en zal het minder snel overprikkeld raken.

Uit verschillende onderzoeken is positief naar voren gekomen dat deze vorm van massage bij kinderen met Autisme, Add, Adhd, en Hsp er veel baat bij kunnen hebben. Denk hierbij aan verbeterd oogcontact, het makkelijker leren verdragen van aanrakingen, verbeterde concentratie,minder buik en hoofdpijn, het stimuleert een natuurlijk slaapritme, en zorgt voor ontspannen spieren. Maar ook is bewezen dat bij regelmatige massage het contact maken met anderen en de communicatie verbeteren.

Hoe fijn zou dat voor zowel het kind als jezelf zijn? 

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze vorm van massage?

Aarzel dan niet om via het contact formulier contact op te nemen.

een rugmassage over de kleding
een heppie kind
hier behandel ik de benen
Laad Meer