Je bent goed zoals je bent!

                                     

 

„Mama, ik wil echt heel graag slapen, maar het lukt me niet. Het is zo druk in mijn hoofd…” 

Je probeert je gemengde gevoelens te verbergen voor je kind, slikt je tranen weg en vermand je. Samen lopen jullie naar boven en bij het in bed leggen zeg je vol overgave: „Lieverd, ik hou van je, altijd. Niet vergeten hoor!”

Dit is zomaar een kleine schets uit misschien wel jouw dagelijkse leven. Onvoorwaardelijke liefde heeft de overhand, maar soms is het moeilijk om zelf je kind gerust te stellen en te laten ontspannen. Jouw kind, dat er zelf ook niets aan kan doen dat het wat drukker is dan anderen. Of dat een licht verstandelijke beperking heeft. Misschien wel op motorisch vlak wat achter blijft. Faalangst heeft. Vaak last heeft van buikpijn, hoofdpijn of veel stress ervaart.

Jouw kind dat de bijzondere eigenschappen toegekend heeft gekregen van ADHD, ADD, Autisme of misschien wel HSP (hoog sensitief persoon). Waarvoor je alles doet zodat hij of zij zich weer fijn voelt....ofwel weer Heppie is.

Zowel yoga als massage kan je kind helpen om weer lekker in je vel te komen zitten. 

Ook volwassenen zijn van harte welkom in mijn praktijk voor een massage. Deze biedt meer dan alleen ontspanning, denk aan een verbeterende bloedsomloop en energiedoorstroming. Ook wordt  het stofje ``Oxytocine`` aangemaakt, waardoor je weer fijner in je vel komt te zitten. Energetisch masseren is een vorm van zachte aanraking, met een zelfgenezend vermogen van het lichaam, doordat blokkades worden opgeheven. Het brengt je lichaam en geest weer terug in balans. Een massage kan ondersteunend zijn en bepaalde lichamelijke/psychische klachten verminderen.