Heppie Massage

'Wat kriebelt dat labeltje in mijn shirt toch altijd….!' 'Nee! Niet aan mijn voeten komen, daar kan ik echt niet tegen hoor!'  

Klinkt dit je bekend in de oren? Probeer dan eens een Heppie Massage voor je kind.
Met deze massagetechniek is uit verschillende onderzoeken positief naar voren gekomen dat kinderen met Autisme , AD(H)D, en Hsp er veel baat bij hebben.Denk hierbij aan oogcontact wat verbeterd wordt en het makkelijker leren verdragen van aanrakingen,verbeterde concentratie. Maar het belangrijkste van een Heppie massage is, dat het kind even helemaal kan ontspannen in een prikkelarme omgeving. Het kind komt veel lekkerder in zijn of haar vel te zitten door een heppie massage.

Hoe we dat doen? 
Een Heppie Massage bestaat uit verschillende technieken en wordt afgestemd op de behoeften van jouw kind. Stap voor stap nemen we de behandeling door waarbij je kind aan kan geven wat hij/zij fijn vindt. Indien gewenst maken we gebruik van pictogrammen. Dit zorgt ervoor dat jouw kind niet voor verrassingen komt te staan. 
Bij een Heppie Massage worden er meerdere zintuigen tegelijk gestimuleerd.( Ruiken, voelen, zien en horen) Hierdoor gaan de linker en rechter hersenhelft beter met elkaar samenwerken. Dit levert het lichaam meer rust en concentratie op. 

Soms maken we gebruik van edelstenen. Het is mooi om te zien dat ieder kind een steen uitkiest welke precies past bij zijn/haar problemen / klachten. De balans zit dus ook in de kracht van de natuur.

Ook bij kinderen die niet graag aangeraakt worden,of een trauma hebben meegemaakt, kan een Heppie massage uitkomst bieden, doordat het stap voor stap wordt opgebouwd.

Wil je jouw kind deze ervaring mee laten maken?
Geef het aan ons door. Wij bellen eerst om een intakegesprek af te nemen. Daarna plannen we een datum voor de massage die helemaal op maat gemaakt is. Voor de rust en het voorkomen van overprikkeling duurt de behandeling niet langer dan 30 minuten. 


Oh ja! Voordat we het vergeten te zeggen: de massage kan over de kleding heen uitgevoerd worden. Zorg ervoor dat je kind gemakkelijk zittende kleding aan heeft, zoals een joggingbroek en een t-shirt. En de sieraden mogen thuis blijven. 

 

Download leaflet Heppie Massage >>

  • box
    samen met het kind ga ik een massage op maat maken
  • box
    soms wordt er met edelstenen gewerkt tijdens de massage
  • box
    de massage kan over de kleding heen gegeven
Laad Meer